Domeinen: Een domein doorsturen / doorverwijzen

Een domeinnaam kan op verschillende manieren worden doorverwezen naar een andere domeinnaam of een specifieke map hiervan. Wilt u uw domein laten doorsturen/verwijzen naar een ander domein? Neem dan gerust contact op met onze Helpdesk (of mail support@d-hosting.nl)en geef aan welke van onderstaande mogelijkheden u wilt laten toepassen:

Alias domein

Een alias domein is ideaal wanneer u diverse domeinnamen heeft geregistreerd en deze allemaal op een bepaald (hoofd)domein wilt laten uitkomen. Is uw hoofddomein bijvoorbeeld 'eenvoorbeeld.nl' en heeft u een aantal domeinnamen die allemaal naar de website van 'eenvoorbeeld.nl' moeten verwijzen (bijvoorbeeld: 'eenvoorbeeld.com', 'nogeenvoorbeeld.nl' en 'eenvoorbeeld.de'), dan kunnen laatst genoemden ingesteld worden als alias domeinen. In Plesk zult u opmerken dat deze niet als individuele domeinen te zien zijn, maar gekoppeld worden aan het hoofddomein. (optie 'show aliases' inschakelen)

U kunt aliasdomeinen daarnaast ook laten verwijzen naar specifieke mappen op uw hoofddomein. Hoe dit in te stellen is, leest u in ons service artikel hierover.

Standaard Forward

Met een standaard forward wordt het domein doorverwezen naar een ander domein (website), waarbij de url veranderd in het domein waarnaar verwezen wordt. Schakelt u dus bijvoorbeeld een standaard forward in op 'eenvoorbeeld.nl' die gaat verwijzen naar 'd-hosting.nl', dan zal in de adresbalk 'd-hosting.nl' zichtbaar zijn. De gebruiker krijgt dus te zien, dat hij/zij doorverwezen wordt.

Frame Forward

Met een frame forward wordt het domein doorverwezen naar een ander domein (website), waarbij de url onverderanderd blijft.Het domein waarnaar doorverwezen moet worden wordt namelijk in een frame geladen. De gebruiker zal dus enkel in de broncode kunnen zien, dat hij/zij doorverwezen wordt.

DNS

Staat uw website op een andere server en heeft deze de mogelijkheid om een domein af te vangen door naar het IP adres van de server te verwijzen? Dan is een wijziging van de DNS een prima keuze. U kunt het A record van uw domein wijzigen in het externe IP adres, waardoor de website naar de externe server verwijst, maar er daarnaast bijvoorbeeld voor kiezen om de mail lokaal op onze servers te blijven laten draaien.

Voor meer informatie of verzoeken, kunt u contact opnemen met onze Helpdesk (of mail support@d-hosting.nl.