Domeinen: Een domein verhuizen

Aanvragen

U kunt voor het aanvragen van een verhuizing ons reguliere aanvraagsysteem gebruiken. Na het zoeken van uw domeinnaam zal ons systeem aangeven dat de domeinnaam reeds bezet is en zal de optie "Verhuizen" verschijnen. Door hier op te klikken, plaatst u uw domeinnaam in uw winkelwagentje.

Procedure

Elke extensie kent andere regels voor het verhuizen van een domeinnaam. Voor de meest gebruikte extensies hebben we hieronder een uitleg gemaakt van de verhuisprocedures.

.nl / .be / . eu / .com / .net / .org / .biz

Voordat een verhuizing kan worden begonnen zal de eigenaar eerst een auth-code (bij .nl token genoemd) moeten verkrijgen van de oude provider. De oude provider MOET deze verstrekken. D-Hosting zal met deze code de verhuizing starten.

.nl / .eu / .be

In het geval van .nl,.be en .eu domeinnamen zal de verhuizing per direct rond zijn. Er hoeft alleen op de DNS wijziging gewacht te worden. Bij een .be domein is het ook mogelijk zelf de verhuiscode op te vragen of door ons op te laten vragen.

.com / .net / .org / .biz

U, of uw oude provider, ontvangt een e-mail waarin instructies staan om de verhuizing goed te keuren. Een .com / .net / .org / .biz verhuizing neemt ongeveer vijf dagen in beslag.

Overige extensies

Voor alle overige extensies neemt u contact met ons op. Wij zullen de bijhorende procedure aan u uitleggen.

Is mijn site / e-mail off-line tijdens een verhuizing?

Nee, tijdens de verhuizing blijft uw domeinnaam naar het pakket bij uw oude hostingprovider verwijzen.

Mijn site moet online, ik kan niet wachten tot de verhuizing rond is, wat kan ik doen?

Wanneer u bij uw oude provider nog geen site of hosting heeft en u haast heeft om uw site on-line te brengen dan zijn daar mogelijkheden voor. U kunt de huidige hostingprovider vragen de nameservers alvast te wijzigen in die van D-Hosting. Hierdoor zal het domein binnen enkele uren naar onze dienstverlening gaan wijzen en hoeft u niet op de verhuizing te wachten.