Een bedrijf starten en het internet

Wanneer u een bedrijf start dan gaat u naar de Kamer van Koophandel (KVK) om uw bedrijfsnaam vast te leggen. U controleert of de bedrijfsnaam geen problemen oplevert met handelsnamen of merkrecht. Als alles in orde is, schrijft u de bedrijfsnaam in het register van de KVK. Deze inschrijvingen worden verwerkt in een openbaar register. Helaas zijn er bedrijven die nieuwe bedrijfsnamen direct registreren als domeinnaam, zogenaamd als service. U kunt de domeinnaam dan na het betalen van “administratiekosten” overnemen. Gelukkig komt dit steeds minder voor omdat het internet niet meer is weg te denken in uw bedrijfsvoering en nieuwe ondernemers beter op de hoogte zijn.

Het is dus verstandig uw bedrijfsnaam voor inschrijving bij het KVK al vast te leggen als domeinnaam!

Controleen of uw domeinnaam beschikbaar is?

Welke extensie?
Wanneer u vooral zaken doet in Nederland is .nl voldoende, bent u actief in de toeristische sector in bijvoorbeeld Amsterdam dan kan .amsterdam een waardevolle aanvulling zijn.

Heeft u plannen om internationaal te gaan dan zijn .eu en .com verstandige extensies om vast te leggen.

Daarnaast zijn er nog tal van andere extensies zoals .shop, .store. Klik hier voor de complete lijst van extensies die u bij ons kunt registreren.

Advies nodig? Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Website

Een website is het uithangbord van uw bedrijf. Met onze Sitejet websitebuilder maakt u eenvoudig een professionele website. Kies uit meer dan 140 site templates en werk eenvoudig met de What You See Is Whay You Get editor met eenvoudige drag & drop interface. Zelf een website maken, die tevens helpt bij Search Engine Optimalisatie (SEO), was nog nooit zo eenvoudig. En de Sitejet Website Builder is al beschikbaar vanaf ons Presence hosting pakket dat slechts 20,- incl. b.t.w. per jaar kost.

Liever met WordPress aan de slag?

Of u de website wilt inzetten als digitale brochure of uitgebreide webshop: met Wordpress kunt u snel een website online zetten. Ons businesspakket voldoet aan alle eisen voor een wordpress website. Het opzetten is gebeurd in een paar klikken en uiteraard kunnen wij u hierbij ondersteunen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

E-mail

Potentiële klanten waarmee u gaat werken verwachten een e-mail vanuit uw eigen domein. Mailen vanuit Gmail, Hotmail etc. wordt nog altijd als onprofessioneel gezien.

Wanneer u verwacht weinig e-mail verkeer te verwerken dan kunt u met een eenvoudig hostingpakket zoals het presence pakket prima aan de slag.

Speelt e-mail een belangrijke rol in uw nieuwe organisatie dan raden wij Exchange aan. Dit maakt het professioneel werken met e-mail, agenda en contactlijsten veel eenvoudiger en voorkomt dat u op een later moment nog eens moet overstappen.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden door te nemen.

Ondernemerspakket

Als u wilt dat wij al uw internetzorgen uit handen nemen dan kunt u kiezen voor het ondernemerspakket. Met uw email, agenda en adresboek in de “cloud” via Microsoft Exchange heeft u daar geen zorgen meer over. Uw website hosten wij op systemen met dagelijkse backups en een handige beheertool. Een wordpress site kunt u met een paar knoppen opzetten of wij regelen dit voor u. Bij eventuele problemen zijn wij telefonisch bereikbaar.

Bing en Google

Zodra u on-line bent is het belangrijk gevonden te worden. Bing en Google spelen daar een belangrijke rol in. Hieronder links naar instructies om ervoor te zorgen dat uw bedrijf vindbaar is:

Google
Profiel beheren indien bedrijf alwel vindbaar is
Profiel beheren, maar bedrijf nog niet vindbaar

Bing
Bing maakt het makkelijk via Bing Places.